De totale winst in de vennootschapsbelasting

Auteur J.G. Verseput
De totale winst in de vennootschapsbelasting

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013108125
  • ISBN 10 9013108121
  • Druk 4
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het winstbegrip van de inkomsten- en vennootschapsbelasting valt in twee onderdelen uiteen. Enerzijds zijn er de regels welke zich bezighouden met de vaststelling van de winst gedurende de totale levensduur van de onderneming, de totale winst, anderzijds zijn er de bepalingen welke regelen op welke wijze deze totale winst moet worden toegerekend aan de diverse jaren, de jaarwinst. Deze brochure behandelt het begrip totale winst in de vennootschapsbelasting. Deze behandeling vangt aan met de grondslagen van dit winstbegrip. Daartoe behoren de toerekening van baten en lasten, het onderscheid tussen kapitaal en geldlening, het onderscheid tussen winstbepaling en winstbestemming, de problematiek rond vermomde winstuitdelingen en informele kapitaalstortingen, en de toepassing van het leerstuk van ... fraus legis. Deze grondslagen zijn vrijwel volledig door de rechtspraak vormgegeven. De wetgeving heeft zich vele jaren beperkt tot een globale regeling. Eerst sinds enige jaren is de wetgever er toe overgegaan een aantal onderwerpen wettelijk te regelen. Voorbeelden zijn het at-arm\'s-length-beginsel, de gevolgen van opties, converteerbare obligaties en warrants, en de inperking van de aftrek van rente van hybride leningen, van rente op leningen die alleen zijn aangegaan met het doel de belastingdruk te verlagen en van rente die voortvloeit uit een bovenmatige financiering met vreemd vermogen. Deze, vaak zeer gedetailleerde, wetgeving wordt besproken tegen de achtergrond van de grondslagen van het winstbegrip De auteur ontving zijn opleiding aan de Rijksbelastingacademie. Van 1965 tot 1973 was hij werkzaam bij de Belastingdienst. Van 1973 tot 2003 was hij als belastingadviseur verbonden aan Loyens & Volkmaars, later Loyens & Loeff.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.